[ux_banner height=”500px” height__sm=”440px” bg=”32398″ bg_overlay=”rgba(122, 156, 89, 0.79)”] [text_box width=”64″ width__sm=”62″ position_x=”50″ position_y=”50″] [title text=”Moslim uitvaarten” tag_name=”h1″] [/text_box] [/ux_banner] [row] [col span=”1″ span__sm=”12″] [/col] [col span=”10″ span__sm=”12″]

Nadat een moslim is overleden, zal hij of zij worden gewassen door familie. Dit wassen wordt ook wel een rituele bewassing genoemd.

Deze bewassing is voor de moslims ontzettend belangrijk, omdat de Koran beschrijft dat het lichaam van de overledene onrein is.

Als de overledene een man is, zal de bewassing ook door mannen worden uitgevoerd.”

“Veel Moslims kiezen er voor om in het land van herkomst begraven te worden. Eén van de voornaamste redenen hiervan is dat men in islamitische landen nooit de graven ruimt, terwijl het in Nederland gebruikelijk is dit te doen na 10 of 20 jaar. Wij zijn gespecialiseerd in het overbrengen van de overledene naar land van herkomst (repatriëring genoemd). Ook kan hij u precies vertellen welke begraafplaatsen beschikken over islamitische velden voor een begrafenis, maar ook over begraafplaatsen waar de overledene voor eeuwig begraven kan worden.” 

[/col] [col span=”1″ span__sm=”12″] [/col] [/row] [block id=”34433″]