[rev_slider alias=”Home”]

Wat te doen bij een overlijden?

Is er iemand in uw omgeving overleden? Dan moet er veel geregeld worden. Wij nemen graag zo veel mogelijk zorg uit handen. Nog voordat de uitvaart georganiseerd kan worden, krijgt u al te maken met een aantal keuzes en stappen die moeten worden doorlopen. Wij ondersteunen u daarbij en ontzorgen waar mogelijk. Toch zijn er ook een aantal zaken die u zelf moet regelen. Hieronder vindt u een checklist bij overlijden van uw dierbare.

---Wat te doen bij overlijden ?

Bel de huisarts

Na een overlijden is het belangrijk dat de huisarts wordt gebeld. Bij een overlijden in het ziekenhuis of zorgcentrum hoeft u de arts niet te bellen. Deze wordt door het personeel op de hoogte gesteld. De arts stelt een verklaring van overlijden op. Deze verklaring is nodig om aangifte van overlijden te kunnen doen bij de gemeente. De aangifte van overlijden doet wij voor u.

Bel de ons 06-14601760

Wij helpen u met alles wat er is te regelen bij overlijden. Wij zijn dag en nacht bereikbaar via telefoonnummer 06-14601760. Een van onze uitvaartplanners zal samen met u de uitvaart bespreken.

Checklist

  • Als uw dierbare thuis overlijdt, belt u direct met de huisarts of zijn of haar waarnemend arts. Als uw dierbare overlijdt in het zorgcentrum, waarschuwen de medewerkers de arts.
  • Overlijdt uw dierbare tijdens uw vakantie, bel dan met de alarmcentrale van de reisverzekering. Bij een overlijden als gevolg van een ongeluk belt u met de verzekeringsmaatschappij.
  • Bij overlijden ziekenhuis bel direct ons om de kosten van de zorg van het ziekenhuis te vermijden.
  • Neem contact op met Sober en Stijl. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar op nummer 015-2002163
  • Heeft de overledene een uitvaartverzekering? Kijk in de administratie en leg de polis, indien aanwezig, alvast klaar.
  • Zoek het paspoort of identiteitskaart van de overledene op en leg deze klaar. Leg eventueel ook het trouwboekje alvast klaar.
  • Wilt u niet meehelpen met de verzorging? Leg dan kleding klaar voor de overledene.